top of page

Ruijie Network Bulut Yönetimi

Merhaba,


Bugün sizlere Ruijie Bulut Yönetimi, Ruijie cihazların register edilmesi ve bulut üzerinden yönetiminin ne kadar kolay ve kısa sürede yapıldığını anlatacağım. Hadi başlayalım :)

Ruijie ürünleri hakkında bilgi edinmek, ürünlerin yöneteceğiniz bulut hesabına girebilmeniz için öncelikle https://cloud-eu.ruijienetworks.com/ adresi üzerinden hesap oluşturmanız gerekiyor. Kişisel veya kurumsal eposta hesabınız ile kayıt olduktan sonra hesabınızı epostanıza gelecek doğrulama maili ile aktif etmeyi unutmayın aksi takdirde 30 gün sonra hesabınız silinebilir.



Hesabımızı oluşturduk Ruijie Bulut yönetimini isterseniz mobil cihazınızda isterseniz web sayfası üzerinden kullanabilirsiniz. Her iki taraftan da ürünleri kontrol etmek ve ürün eklemek 30sn üzerinde sürmeyecektir.



Cihazınıza elektrik verip internet verdikten sonra portal üzerinden seri numarasıyla cihazı aktif etmeniz oldukça kolay olduğunu göreceksiniz.



Şimdi uygulama zamanı, bu senaryoda küçük bir açık ofis olduğunu düşünelim, 2 katlı olan bu ofisin giriş ve 1.katında personellerin internet kullanabilmesi için kablolu ve kablosuz networkünü kuracağız. Kullanacağımız ürünler; 2 adet Ruijie RG-RAP2260 Access Point ve 1 adet Ruijie RG-ES224GC Switch


Firewall üzerinde Switch bağlantısını yapıp, bağladığımız port üzerinde gerekli izinleri verdikten sonra, Switch üzerine Access Pointlerimizi bağladık, artık Bulut Yönetimine başlayabiliriz.

https://cloud-eu.ruijienetworks.com/ üzerinden oturumumuzu açtık, ilk projemizi oluşturmak için Project bölümünden Add diyoruz.


Projemizde kullanacağımız bir Proje ismi ve şifremizi giriyoruz. Proje tipimizi seçip, Time Zone ayarlarımızı Türkiye olarak seçiyoruz.


Bize hangi ürünleri kullanacağımızı soruyor, biz bu projemizde Ruijie AP ve Switch kullanacağız. Next..


Şimdi projede kullanacağımız Access Pointlerin seri numaralarını girip register ediyoruz.


Şimdi Fortigate Firewall üzerine bağlayacağımız Ruijie Switch seri numarasını girip register ediyoruz.


Kablosuz ağımız için ortak çalışacak bir SSID oluşturuyoruz. WPA2 şifreleme seçip hangi Access Point üzerinde çalışmasını istiyorsak o cihazımızı seçiyoruz. Biz katlar arası geçişlerde internet kopmaması için iki Access pointimizi de seçtik.


Projemizi oluşturduk, ürünleri register olması için seri numaralarını girdik, şimdi cihazlardan internet geçer geçmez nasıl aktifleştiğini göreceksiniz.


Switch ve Access Pointler üzerinden internet geçmeye başladı, Config Waiting durumda şuanda cihaz kurulumları network tarafında verdiğimiz izinlerden dolayı otomatik olarak tamamlanacak. Cihaz firmwarelerinin otomatik olarak son sürüme yükselmesi için Upgrade Device diyebilirsiniz.


Artık cihaz ilk kurulumları tamam, firmware upgrade yapıldı, artık kablolu ve kablosuz internetimiz aktif personeller internet kullanımına başlayabilir.


Artık Switch ve AP ara yüzlerine girip, hangi kullanıcının nereden bağlı olduğu, hangi ip adresleri aldı gibi birçok sorunun cevabını görebilirsiniz.



Comments


Yazı: Blog2_Post
bottom of page